Ny forankringskontrakt i LNG markedet

– Dette er en stor kontrakt for oss, og den bekrefter nok en gang den ledende kompetansen våre ingeniører har på robuste og kostnadseffektive forankringssystemer. Vi er selvsagt svært glade og fornøyde med nok en viktig kontrakt innen dette segmentet, uttaler Torkjell Lisland, administrerende direktør i Seasystems AS.

Viktig leveranse

Kontrakten er inngått med et anerkjent europeisk selskap, mens sluttkunde og lokasjon for fartøy er i Russland. Leveransen består av design og analyser av hele forankringssystemet samt modifikasjonsengineering av skrog som skal godkjennes i henhold til klassekrav. 
Den fysiske leveranser  av 12 såkalte DACS (Dual Axis Chain Stoppers) på norsk kalt kjettigstoppere, med tilhørende skrogbraketter. Disse skal monteres på en ombygget boliglekter som nå skal fungere som supportfartøy til flytende lagringsenheter for LNG.

Det er planlagt produksjon av skrogbraketter og kjettingstoppere i desember og leveransen vil skje i andre kvartal av 2022. Systemet som skal leveres er basert på teknologi som selskapet allerede leverer til havbruksnæringen, flytende vindkraft og oljeindustrien.

Har ambisjoner i det grønne skiftet

Seasystems har en klar strategi om å bli en stor aktør innen sitt segment i det grønne skiftet og entrer stadig nye marked.

– Omleggingen til grønn energi tar tid. Mange anser gass som en mellomfase, og da er det naturligvis gledelig med kontrakter i LNG-segmentet mens vi venter på at det grønne skiftet virkelig skyter fart, sier Styrk Bekkenes, administrerende direktør i Scana.

For mer informasjon, vennligst kontakt

Torkjell Lisland | MD i Seasystems | Tlf: 46 91 80 44 | torkjell.lisland@seasystems.no

Styrk Bekkenes | CEO i Scana | Tlf: 40 40 35 20 | styrk.bekkenes@scana.no

More News